EN VACKER PLATS MED GENUIN KÄRLEK OCH TRO PÅ MÄNNISKORS FÖRVANDLING

Jag vet hur det är att vara på botten. Jag vet hur det känns att förlora allt. Jag har hört den förtvivlade gråten från alla de som älskar mig. Jag har sett rädslan i min mammas ögon. Jag har känt den förödande smärtan och skammen när man misslyckas med att ta hand om sina egna barn. Jag har levt med vetskapen om att jag svikit allt och alla gång på gång. Jag har suttit i karantän, i misären och sett livet rinna iväg genom mina smutsiga fingrar. Flykten förvandlades till ett moment 22-fängelse av alkohol och droger. Jag kan detta helvete in och ut.

MEN IDAG HAR JAG FÅTT ETT HELT NYTT LIV.
Idag hör jag skratten från mina barn på morgonen. Idag ser jag lättnaden och stoltheten i min familjs ögon. Jag känner glädjen och friheten pulsera i hela min tillvaro. Mitt liv är idag fullt av hopp och kärlek.
Men vägen dit var långt ifrån spikrak. Min tro på Jesus har gett kraft att resa mig upp. Gemenskapen i kyrkan var de kryckor som bar mig stapplande framåt på den brokiga vägen till upprättelse. Kyrkan gav de vapen jag behövde för att kämpa mot mitt missbruk.

 

”MER ÄN ALLT SOM SKA BEVARAS, BEVARA DITT HJÄRTA,
FÖR DÄRIFRÅN UTGÅR LIVET.”
Ordspråksboken 4:23

Men om hjärtat blivit krossat av åratal av mörker så räcker ofta inte viljestyrkan att förändras särskilt långt. Det är en livslång process att bli hel. Många destruktiva tankebyggnader behöver rivas. Och mycket gammalt skräp behöver kastas ut. Ett miljöombyte är många gånger fundamentalt och livsviktigt. Liksom att lära dig att förlåta och älska sig själv.
Därför tror vi att Barmhärtighetens Hus ska fungera som ett hem inbäddat av Guds kärlek, nåd och hopp. En vacker plats med genuin kärlek och tro på människors förvandling. En plats där människor och familjer upprättas och helas och där man inte bara släpps lös efter vårdvistelsen utan blir buren likt ett älskat barn fram till den dagen man är redo att själv vandra fram på det nya livets väg.

Det finns inga hopplösa fall.

Det finns hopp.

Sebastian Stakset

Hjälp oss att göra skillnad

Ansök till ett av våra hem

”Att tillsammans med Heart of evangelism få etablera, bygga och driva Barmhärtighetens hus är Guds nåd och en stor välsignelse. Vi ber och tror att detta ska bli ett hem som med Guds kärlek upprättar de sargade och får bli en plats av hopp för många unga kvinnor.”

Jan Blom

”Hela våra liv har handlat om att hjälpa
människor med olika svårigheter komma på den rätta vägen. Om det är något vi vet, så är det att människorna där ute behöver ett hem som Barmhärtighetens Hus. Därför ser vi detta som ett bönesvar då det inte finns ett hem för brustna kvinnor idag. Vi är så tacksam till Gud!”

Bosse & Stella Ahlvin

”Från första gången jag fick höra Sebbes vision om att starta hem med omsorg och stöd visste jag att jag ville vara med. Alltför många unga människor lever i missbruk och psykiskt lidande och ropar efter hjälp. Tiden är här då vi inte bara kan höra utan också måste göra något. Det finns många människor med hjärtan att hjälpa – låt oss tillsammans förverkliga Barmhärtighetens Hus – ett hem där liv ska bli förvandlade och människor få ett hopp och en framtid.”

Kari Borgsö

”Att satsa på att hjälpa andra är en god investering. Guds välsignelser har ingen begränsning.”

Jan Lund

”Barmhärtighetens Hus vill vara ett hem och en hjälp för kvinnor i utsatta situationer. Vi vill förmedla kärlek och ge hopp för en ny framtid för den som hamnat i hopplöshet.”

Stefan Swärd